De rite van de baarmoeder

Hervind je vrouwelijke creatiekracht

De 13de Rite is een geschenk aan jezelf. In een workshop van drie uur ontvang je de Rite. Dit is een ritueel die vrouwen aan elkaar doorgeven. Petra heeft in 2016 voor het eerst de Rite ontvangen van sjamane Ursula Aerts. Als je de Rite hebt ontvangen, mag je hem ook weer doorgeven aan andere vrouwen. 

Door de energie van de inwijding, die zowel een heling als een zegening is, wordt de vrouwelijke kracht gereactiveerd. De collectieve vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, onderdrukt en misbruikt. Als vrouw draag je bewust of onbewust de pijn en het verdriet van je moeder en grootmoeder(s) of verwondingen uit een ver verleden. Of je hebt een kwetsuur opgelopen, waardoor je vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren is gegaan.

Echter, NU is het moment aangebroken dat jij je weer mag herinneren wie je werkelijk bent: Boordevol power en dus ook zacht, liefdevol en wijs.
Dit geldt voor alle vrouwen.

Onbevangen heb ik deelgenomen aan deze bijzondere rite, die Petra op een hele prettige en rustige wijze doorgeeft. In een prachtige omgeving, met mijn blote voeten in het gras heb ik mogen voelen, afscheid nemen en loslaten en mij verbonden gevoeld met mijn “sisters”. Dankjewel Petra.
Deborah

Het ritueel

De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren;
De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven.

Ik heb onlangs de rite van de baarmoeder morgen ervaren onder de zachte, liefdevolle en professionele leiding van Petra Zwemmer. In een veilige bedding heb ik heling van mijn vrouwzijn mogen ontvangen. Ik ben er nog stil van. Ik raad elke vrouw deze workshop aan.

Yvonne

De historie

Deze inwijdingen komen van de sjamanen van de Qeros, een volk uit het Andesgebergte van Peru. 

Marcella Lobos was de eerste vrouw de in maart 2014 deze rite ontving van de sjamanen. Daarna heeft het als een olievlek verder over de wereld verspreid.

Gedurende deze ceremonie ontvang je de Rite van de Baarmoeder. Aan het einde van het filmpje (hieronder) zie je hoe dat er uit ziet. Voor elke vrouw is deze ceremonie van waarde, ook voor vrouwen zonder baarmoeder, ook voor vrouwen in de overgang, ook voor vrouwen die zwanger zijn, ook voor vrouwen die graag zwanger willen worden. Voor het doorgeven van de Rite doen we gezamenlijk ook innerlijk werk. 

Maak een afspraak voor jouw ceremonie

De plek waar ik de rite geef is in Lunteren, het middelpunt van Nederland. We komen bij elkaar in een prachtige yurt. 

De groep is 8-12 vrouwen, waardoor er voldoende ruimte is voor jouw proces.

1-1 Sessie

Wil je liever niet in een groep, dan kun je ook zelf een ceremonie boeken. We nemen dan samen de tijd om innerlijk werk te doen. En tenslotte geef ik je de rite door. Het is prachtig als je jezelf dit gunt om even helemaal tijd voor jou en jouw vrouwelijkheid te nemen.

Je eigen groep

Heb je een zus met wie je dit graag samen wil doen, dan kan dat uiteraard ook. Of als je gaat trouwen en je wil met vriendinnen een ceremonie doen, dan kom ik graag naar jullie toe. Het is een prachtige workshop die heel verbindend werkt om samen te doen.