Waarom is het goed om dagelijks sole te drinken?

door | aug 15, 2023

Sole is een zoutoplossing dat het mineralentekort in je lichaam aanvult. Door elke ochtend op je nuchtere maag een theelepeltje sole toe te voegen aan een glas of flesje water, houd je je lichaam gezond. Met name bij warm weer, na een saunabezoek of wanneer je een fanatieke sporter bent, is dagelijks een theelepeltje sole een mooie start van de dag. Drink geen liters water met sole, 2 glazen of 1 flesje per dag is voldoende. Door de sole krijgt het water een licht zoute, verrijkte smaak.

Wat zijn de voordelen van het drinken van sole?

 • Je herstelt de vochtbalans in je lichaam waardoor het makkelijker water opneemt
 • Je reguleert je de bloeddruk
 • Je verbetert je spijsvertering
 • Je bent minder snel moe
 • Je herstelt sneller van spierpijn
 • Je hebt minder last van hoofdpijn

Hoe maak je sole?

Voor sole gebruik je Keltisch zeezout of Himalayazout. Dit type zout bevat de goede mineralen en spoorelementen die je lichaam nodig heeft. Aangezien Keltisch zeezout of Himalayazout niet wordt gewassen, gedroogd of geraffineerd, blijft de mineralenbalans volledig intact. Keukenzout is te veel bewerkt en is daarom ongeschikt om voor sole te gebruiken.

 1. Kook water en laat het goed afkoelen.
 2. Vul een schoon en steriel glazen potje met 1/3 Keltisch zeezout of Himalayazout en  2/3 met het gekookte en afgekoelde water.
 3. Sluit het potje en schud.
 4. Na een aantal uur is het zout opgelost en is het water helder van kleur. Op de bodem ligt het zout dat het water niet meer kan opnemen.
 5. Bewaar sole op een donkere, koele plek.
 6. Drink maximaal 2 glazen per dag

En bodyscan maakt je klachten visueel

Loop je rond met vage klachten waar je huisarts ook geen antwoord op weet? Maak een afspraak voor een bodyscan en zie in enkele minuten hoe het met je gezondheid is gesteld en wat je er aan kunt doen om die verbeteren.

>> Lees meer over de bodyscan